Dreapta si stanga

Norberto Bobbio

Dreapta si stanga

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Pana mai ieri cuvinte-cheie ale limbajului politic, „dreapta“ si „stinga“ cunosc la acest sfarsit de secol un destin aparte. Traditionala diferentiere ce a structurat spatiul politic de la Revolutia franceza incoace este astazi tot mai contestata, fiind socotita de multi politicieni si analisti politici, de toate orientarile, o opozitie perimata si golita de sens. Pe de alta parte, polarizarea scenei politice este departe de a se fi atenuat si, in ciuda fragmentarii ei intr-un numar mai mare sau mai mic de miscari in cautare de noi etichete, continua sa asculte de aceleasi curente de gandire.
In studiul sau succint, dar de o mare densitate, profesorul Norberto Bobbio respinge contestarile si analizeaza situatia pornind de la nucleul sau teoretic cel mai adanc, potrivit caruia esenta dualismului dreapta-stanga rezida in abordarea sistematic diferita a ideii de egalitate de catre cele doua poluri ale spectrului politic. Avand drept fundal criza politica italiana, care a spulberat la mijlocul anilor nouazeci un intreg sistem de partide, cartea lui Bobbio a capatat o larga recunoastere, fiind tradusa si bine primita in numeroase tari europene.
traducere de Michaela Schiopu

Info
Norberto Bobbio
Detalii produs
Norberto Bobbio
Norberto Bobbio Filozof si politolog renumit, a carui viziune lucida si vigilenta au contribuit la consolidarea democratiei postbelice in Italia si Europa. Norberto Bobbio s-a nascut la Torino, in 1909, si tot aici si-a luat diploma in drept si filozofie. A fost profesor la Camerino, Siena si Padova (1935-1948).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.