Dubla flacără

Octavio Paz

Dubla flacără

Dragoste și erotism

Humanitas, Eseistică / Colectia: 12 cărți despre lumea în care trăim

Embed:
Pret: 29

Traducere de Cornelia Rădulescu

Dubla flacără explorează legătura intimă dintre sex, erotism și dragoste – temele preferate ale lui Octavio Paz, laureat al Premiului Nobel. Pornind de la Banchetul lui Platon și sfârșind cu romanele moderne, Paz scrie, de fapt, o istorie a dragostei și a erotismului. Paginile de față trec totul în revistă, de la tabuuri la reprimări, de la Sade la Freud, de la păcatul originar la inteligența artificială.

„Marele pericol care îi paște pe îndrăgostiți, capcana mortală în care mulți cad, este egoismul. Pedeapsa nu se lasă așteptată: ei nu văd nimic și pe nimeni în afară de ei înșiși, până când devin stană de piatră sau… se plictisesc. Egoismul e un puț adânc. Pentru a ieși la aer curat trebuie să privim dincolo de noi înșine: acolo este lumea și ne așteaptă.“ (OCTAVIO PAZ)

  Citește câteva pagini

Info
Octavio Paz
Detalii produs
Octavio Paz
Octavio Paz Poet, eseist si diplomat mexican (1914–1998), una din figurile literare de prima marime ale Americii Latine, laureat al Premiului Nobel pentru literatura (1990). Debuteaza in 1933 cu volumul de poeme Luna silvestre.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.