Dupa 1989

Ralf Dahrendorf

Dupa 1989

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Conferintele adunate in acest volum reprezinta o analiza riguroasa si in acelasi timp pasionanta a Europei de dupa revolutiile din 1989. Este oare necesar ca revolutiile sa esueze? Desigur, societatea deschisa nu este perfecta, cetatenii ei se afla inca in cautarea unui sens. „Societatea buna“, la randul ei, are de rezolvat o problema tot atat de dificila ca si cvadratura cercului: coexistenta prosperitatii cu civilizatia si libertatea. Insa realitatile desemnate de aceste notiuni reprezinta singura altemativa viabila si realista la societatile totalitare din care s-au eliberat tarile din Europa Centrala si de Est, sau la societatile autoritare care mai persista in diverse colturi ale lumii.


Stiintele sociale, crede Dahrendorf – reprezentant de marca al filozofiei sociale germane – ne pot ajuta sa intelegem ce e de facut, iar intelectualii au responsabilitatea de a initia si orienta schimbarea.
traducere de Mona Antohi

Info
Ralf Dahrendorf
Detalii produs
Ralf Dahrendorf
Ralf Dahrendorf S-a nascut la Hamburg, in 1929. A studiat filozofia si filologia clasica la Universitatea din Hamburg, unde si-a luat primul doctorat in 1952, urmat de un al doilea la London School of Economics. A fost apoi profesor de sociologie la Hamburg, Tubingen si Konstanz (1958-1986). In 1967 a intrat in politica in Germania sa natala, devenind membru al Bundestagului si ministru in guvernul vest-german.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.