Economia: regulile jocului

Economia: regulile jocului

Michel Didier

Economia: regulile jocului

Humanitas, Drept & Economie / Colectia: Seria Economie

Embed:

Prima editie romaneasca a acestui manual foarte popular in Franta, adresat explicit de autor studentului care se pregateste pentru examen, a avut mare succes, titlul intrand in bibliografia recomandata de profesorii din facultatile unde se preda economia.


Secretul acestui succes se datoreaza atat continutului, cat si stilului de prezentare: limitandu-se la mecanismele si problemele constante ale economiei, autorul le trateaza simplu si accesibil, ilustrandu-le cu numeroase exemple. Fara a-l plictisi pe cititor cu abstractiile teoriei economice, cartea raspunde unor intrebari firesti: De ce o intreprindere renunta la o anumita productie, de ce decide sa se implanteze in strainatate ori sa fie absorbita de o firma multinationala ? Ce factori duc la cresterea cursului actiunilor, la scaderea ratei dobanzilor sau la caderea dolarului ? Cum poate fi sufocata economia de prea multe legi si impozite si cum, pe de alta parte, se poate ea dezorganiza daca interventia statului e insuficienta ?


Prin generalitatea si actualitatea lor, aceste probleme intereseaza, cu siguranta, un public mai larg decat cel universitar.
traducere de Emil Calin Dinga, Rodica Danescu, Catalin Huidumac si Gheorghe Oprescu

Info
Michel Didier
Detalii produs
Michel Didier
Michel Didier Michel Didier (n. 1940) a fost inalt functionar in administratia economica franceza si profesor la Ecole Nationale d'Administration si la Ecole Polytechnique. Este titularul catedrei de economie la Conservatoire National des Arts et Metiers, membru al Conseil d'Analyse Economique aupres du Premier Ministre si al Conseil Scientifique des indices boursiers.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.