Emoţia

Mirela Stănciulescu

Emoţia

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

„O adolescentă inteligentă şi solitară, atrasă de literatură şi de nori, Clara, care îşi doreşte să devină scriitoare, adoarme şi se trezeşte nu chiar gândac, ca personajul lui Kafka, dar ceva asemănător şi anume o femeie obişnuită, doamna Ionescu. Acest dezastru al unei vieţi, pe care nu-l observă şi nu-l deplânge nimeni, este subiectul tulburătorului roman Emoţia, scris de mereu surprinzătoarea prozatoare şi traducătoare Mirela Stănciulescu.
Mulţi oameni din vremea noastră adorm la fel, adică au un moment de neatenţie în biografia lor, şi se trezesc transformaţi iremediabil în indivizi prozaici. Clara însă îşi aminteşte la un moment dat, ca pe o frântură de melodie, trăirea din adolescenţă şi face imposibilul pentru a redeveni ea însăşi.
Romanul este admirabil scris (cum nu prea se mai scrie azi). Autoarea foloseşte parcă o pensulă chinezească extrem de fină pentru portretizarea personajelor şi descrierea situaţiilor.
În ceea ce mă priveşte, cred că această carte poate declanşa în literatura română o mişcare mai generală de redescoperire a sensibilităţii. Titlul ei, Emoţia, are pentru mine valoarea unui program estetic.“ (Alex. ŞTEFĂNESCU)

  Citeşte câteva pagini

  Premiul de popularitate oferit de Radio Europa FM romanului Emoţia

  Stelian Ţurlea, „Mirela Stănciulescu: «Eu una resimt lipsa unui agent literar» (Ziarul de Duminică, 15 iulie 2011)

Info
Mirela Stănciulescu
Detalii produs
Mirela Stănciulescu
Mirela Stănciulescu

MIRELA STĂNCIULESCU (n. 1957) a absolvit în 1980 Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Secţia engleză-portugheză. În acelaşi an a primit o bursă de studii în SUA, la Catedra de literatură comparată a Universităţii din Iowa, dar autorităţile i-au respins viza de plecare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.