Enciclopedia Blackwell a gandirii politice

David Miller

Enciclopedia Blackwell a gandirii politice

Humanitas, Filozofie, Lucrări De Referinţă, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Seria Dicţionare

Embed:

Acoperind intregul spectru al istoriei si teoriei politice, de la Socrate la John Rawls, Enciclopedia Blackwell coordonata de David Miller este considerata cea mai erudita si totodata larg accesibila lucrare de referinta a domeniului. Aparitia ei in romaneste suplineste o lipsa resimtita acut nu numai de politolog, sociolog sau ziarist, dar si de nespecialistul interesat sa aiba informatii solide intr-un teritoriu de maxima actualitate.


Cele 350 de intrari ale Enciclopediei imbina intr-o formula echilibrata articole extinse cu definitii succinte. Conceptele�cheie ale gandirii politice (stat, drept, contract social, obligatie politica, autoritate, libertate, egalitate, democratie, despotism etc.) sunt explicate si analizate, iar doctrinele si ideologiile (liberalism, conservatorism, socialism, marxism, rasism, fascism etc.) sunt raportate atat la contextul istoric, cat si la politicile contemporane. Fiecare intrare trimite la altele si se regaseste in indicele de la sfarsitul volumului.

traducere de Dragan Stoianovici

Info
David Miller
Detalii produs
David Miller
David Miller David Miller lucreaza la Stirling Media Institute (Scotia), unde este implicat in numeroase proiecte de cercetare despre propaganda, „razboiul impotriva terorismului“, influenta corporatiilor in societatea globala s.a. Face parte din echipa editoriala a revistei Scottish Left Review.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.