Eseu despre Cioran

Fernando Savater

Eseu despre Cioran

Humanitas, Eseistică, Filozofie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Spania si cultura ei s-au bucurat de admiratia aproape neconditionata a lui Cioran, care ar fi vrut chiar, mai presus de orice, sa fie spaniol. Intamplarea, aceasta aparenta pe care de multe ori o imbraca destinul, a facut ca prima carte despre Cioran sa fie scrisa de un admirator al sau spaniol: Fernando Savater, devenit intre timp unul dintre cei mai importanti filozofi ai hispanitatii.
Eseu despre Cioran, publicat in 1973, a fost prezentat initial ca teza de doctorat, dovedindu-se o lucrare atat de nonconformista, incat juriul cu greu a putut fi convins ca autorul investigat exista in realitate. Cercetarea lui Fernando Savater are in vedere doar primele sase carti in franceza si cateva articole adunate ulterior in Exercitii de admiratie. Campul mai restrans de studiu nu reprezinta insa un dezavantaj, ci reveleaza sfericitatea perfecta a operei cioraniene, permanenta obsesiilor si a preocuparilor sale, pe care analiza tanarului admirator spaniol le consemneaza cu stralucire.
traducere de Sorin Marculescu

Info
Fernando Savater
Detalii produs
Fernando Savater
Fernando Savater S-a nascut la 21 iunie 1947 la San Sebastian Guipuzcoa (Tara Bascilor). Studii liceale la colegiile marianiste Santa Maria din San Sebastian si Pilar din Madrid. Studii universitare de filozofie la Universitatea Complutense din Madrid, doctor in 1975.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.