Eseuri de hermeneutica

Paul Ricoeur

Eseuri de hermeneutica

Humanitas, Eseistică, Filozofie / Colectia: Seria Eseu

Embed:

Eseurile de hermeneutica ale lui Paul Ricoeur ritmeaza etapele unui drum original: de la fenomenologie la hermeneutica si de la hermeneutica textului la hermeneutica actiunii. Ele pun accentul pe raporturile ce se stabilesc intre reflectia asupra discursului si povestire, pe de o parte, si intre problema ideologiei si actiunea umana in cadrul Cetatii, pe de alta parte.


Acest drum este indisociabil legat de vointa de a confrunta si de a schimba, prezenta in fiecare din eseurile cartii: Ricoeur se raporteaza constant la gandirea lui Dilthey, Heidegger, Gadamer, dar si la stiintele umaniste, scoala de la Frankfurt, filozofia limbajului si filozofia politica. Eseurile de hermeneutica sunt o stralucitoare dovada a pasiunii de a filozofa, proprie de altfel intregii opere a lui Paul Ricoeur.
traducere de Vasile Tonoiu

Info
Paul Ricoeur
Detalii produs
Paul Ricoeur
Paul Ricoeur Paul Ricoeur (n. 1913) este unul dintre cei mai importanti filozofi francezi contemporani. A fost profesor la mai multe universitati din Franta (Strasbourg, Sorbona, Nanterre) si din America de Nord (Montreal, Yale, Chicago).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.