Etica protestanta si spiritul capitalismului

Max Weber

Etica protestanta si spiritul capitalismului

Humanitas, Filozofie, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Contemporaneitatea lui Weber nu decurge numai din faptul ca este cel mai citat sociolog, ci, in primul rand, din actualitatea analizelor sale si din permanenta reconsiderare a contributiilor sale metodologice si epistemologice.
A creat o opera impresionanta, care in Romania ultimelor decenii a fost cunoscuta doar de un numar restrans de specialisti. La acest fapt au au contribuit doua situatii.
Mai intai, o limitare de ordin editorial: absenta traducerilor in limba romana a principalelor opere ale sociologului german. In al doilea rand, o limitare de ordin ideologic: Weber a fost considerat unul dintre principalii adversari teoretici si ideologici ai lui Karl Marx.
In consecinta, opera sa trebuia tinuta departe de cei pe care i-ar fi putut influenta.

traducere de Ihor Lemnij

Info
Max Weber
Detalii produs
Max Weber
Max Weber

MAX WEBER, economist si sociolog, s-a nascut la Erfurt la 21 aprilie 1864 si a murit la Munchen la 14 iunie 1920. Din 1893 -- profesor la Berlin, din 1894 -- la Freiburg im Breisgau, intre 1897 si 1903 -- la Heidelberg, din 1919 -- la Munchen. Pornind de la teoriile lui G.W.F. Hegel, A. Comte, L. v. Stein, K. Marx, ca si de la cercetarile lui W. Dilthey , W. Windelband, H. Rickert si G.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.