Eu, Claudius imparat

Robert Graves

Eu, Claudius imparat

Humanitas, Istorie, Literatură / Colectia: Roman istoric

Embed:

Unul dintre cele mai reusite romane istorice scrise vreodata, Eu, Claudius imparat descrie o perioada zbuciumata din istoria Romei. Este povestea vietii lui Claudius, care, considerat retardat din cauza infirmitatii sale fizice, prefera sa nu contrazica prin nimic aceasta credinta, pentru a putea supravietui intrigilor si incercarilor de otravire din vremea domniilor lui Augustus, Tiberius si Caligula cel nebun, reusind sa ajunga imparat in anul 41 d. Hr.


Intrigile, crimele si nebunia treceau drept politica in primii ani de Pax Romana. Destinul Imperiului este conturat de teribila Livia, care, preocupata exclusiv de putere, ba printr-un zvon bine plasat, ba prin cate o smochina otravita, il conduce treptat pe fiul ei Tiberius spre tron, creand o atmosfera de suspiciune si tradare ce transforma viata Romei intr-un haos sangeros.


Il vedem apoi pe ingrozitorul Caligula, in a carui lume un singur cuvant putea duce la torturi sau chiar la moarte. Totul in relatarea lui Claudius, care ne poarta prin istoria incalcita a familiei lui pana cand, in cele din urma, ajunge in centrul evenimentelor.
traducere de Silvian Iosifescu

Info
Robert Graves
Detalii produs
Robert Graves
Robert Graves Este unul dintre cei mai prolifici scriitori britanici ai secolului XX. S-a nascut la Wimbledon, intr-o familie apartinand clasei mijlocii. Tatal sau, inspector scolar, i-a trezit gustul pentru poezie, iar mama, nepoata istoricului german Leopold von Ranke, i-a deschis interesul pentru istorie. A studiat la Oxford, insa declansarea primului razboi mondial l-a obligat sa-si intrerupa studiile.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.