Experienta spirituala si limbajele ei

André Scrima

Experienta spirituala si limbajele ei

Humanitas, Filozofie, Psihologie & Antropologie, Religie / Colectia: Seria de autor Andre Scrima

Embed:
Pret: 10

Intr-o prima instanta, tema experientei spirituale se refera la evenimente personale, secrete si, la limita, incomunicabile, privind individul in specificitatea sa irepetabila. Dar ratiunea unei asemenea experiente consta in depasirea nivelului individual, intr-o realizare personala a universalului.

Cum poate prinde studiul componenta individuala si tinta trans-individuala ale experientei spirituale, subiectivitatea umana care o gazduieste si orizontul obiectiv al implinirii ei? Cum poate imbina studiul datoria de rigoare a disciplinelor academice si interpretarea participativa, creatoare, din interior, a datelor invocate? Textele adunate in acest volum ne dau un convingator raspuns.

In acord cu o atitudine traditionala bine reprezentata, Andre Scrima considera ca una dintre aventurile spirituale cele mai riguroase este cea hermeneutica. Asociind experienta spirituala cu interpretarea Textului sacru, Andre Scrima situeaza tematica celei dintii in mediul ei propriu, ca acces la realitati de ordin universal.
volum ingrijit de
Anca Manolescu
in colaborare cu
Radu Bercea
cuvant inainte de
Anca Manolescu
traducere si note de
Anca Manolescu

Info
André Scrima
Detalii produs
André Scrima
André Scrima

ANDRÉ (ANDREI) SCRIMA (1925-2000) urmează cursurile Facultăţii de Litere şi Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1943-1948), apoi descoperă grupul de reflecţie spirituală Rugul Aprins de pe lângă mânăstirea Antim, iar în 1949 se înscrie la Teologie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.