Fagaduiala

Friedrich Durrenmatt

Fagaduiala

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Ancheta se petrece conform unor reguli devenite de mult rutina. Cu o singura exceptie: comisarul Matthai le face parintilor fetitei ucise promisiunea ca va gasi ucigasul. Jura. Pe fericirea lui.


Povestea consecintelor acestei fagaduieli este spusa de un martor obiectiv, comandantul politiei cantonului elvetian in care s-a petrecut asasinatul si are o teza: crimele din realitate nu se rezolva la fel de elegant ca acelea din romanele politiste. Sacrificiile unui om al legii in numele dreptatii pot deveni ridicole prin amestecul de o clipa al hazardului. Cat despre cei din jur, oricum nu fac diferenta intre sacrificiu si ratare.


Povestea pare sa ramana definitiv „sub pecetea tainei“. Pana cand, intr-o duminica friguroasa, comandantul politiei este chemat la capataiul unei muribunde limbute...
traducere de Petronela Negosanu

Info
Friedrich Durrenmatt
Detalii produs
Friedrich Durrenmatt
Friedrich Durrenmatt Dramaturg si prozator elvetian de talie europeana (1921–1990). A facut studii de filozofie, literatura si teologie, dar si-a incercat talentul mai intai ca grafician, tematica desenelor sale expresive prefigurand-o pe aceea a scrierilor de mai tarziu.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.