Fara cap si fara coada

Mihai Gainusa

Fara cap si fara coada

Roman rotund

Humanitas, Literatură / Colectia: Râsul lumii

Embed:

"Mihai Gainusa a compus un roman cu cheie, unde ironia si substratul absurd sunt mijloacele, iar realitatea imediata, substanta. Ironia are inconvenientul ca presupune o anume cultura a conventiilor artistice. (...) Pare de la sine inteles ca romanul-comedie trebuie sa fie accesibil. Fara cap si fara coada devine, de la primele pagini, o comedie provocatoare, dar derutanta datorita datorita simpaticelor deliruri cauzale de parcurs. Romanul e incarcat de povestiri de sine statatoare, ca un pom cu roade. Polonezii si cehii sunt mari mesteri in dezvoltari narative aparent parazitare. Dupa ce le descoperi farmecul, le intelegi si rostul in structura generala a cartii.

Remarcabila in acest roman de constructie, dar si de limbaj, e siguranta cu care Mihai Gainusa face relatia dintre umorul primar, bazat pe jargon si dictionar etnic, si umorul referential." (Tudor Octavian)

Info
Mihai Gainusa
Detalii produs
Mihai Gainusa
Mihai Gainusa

Lumea tinde să-l considere pe MIHAI GĂINUŞĂ (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu) mai întâi o voce şi un chip, şi abia după aceea un condei. Motivul e simplu: Gãinuşă apare la radio şi la televizor, „având întotdeauna cuvintele la el", cum a spus colegul şi prietenul Şerban Huidu.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.