Femei secerate

Pierre Desproges

Femei secerate

Humanitas / Colectia: Râsul lumii

Embed:

Umor negru, acid – iata o carte care, la fel ca autorul ei, ramane inclasabila. Ea incepe ca un roman politist. Mai multe femei din Cerillac, un targusor oarecare, sunt gasite asasinate, fara ca politia sa identifice vreun mobil sau vreun indiciu, fara sa contureze un cat de mic cerc de suspecti. E momentul cand intra in scena doctorul Rouchon. Acesta trece prin viata invaluit in aburii unei filozofii etilice, dar este singurul care incearca sa gaseasca o pista.


Numai ca asta inseamna plonjonul intr-un univers mai mult fantastic decat stiintific, unde putine lucruri mai sunt ceea ce par. Intriga abunda in intorsaturi amuzante si in rezolvari neasteptate. Arhitect al anarhiei, Pierre Desproges porneste pe urmele lui Audiard sau Brassens si construieste o lume pe dos. Un spatiu in care poti sa te amuzi cand calci (la propriu) pe cadavre si in care, spre deosebire de viata reala, femeile sunt cele care cad la picioarele barbatilor. Insa cad, cum spune titlul, secerate.
traducere de Andreea Vladescu

Info
Pierre Desproges
Detalii produs
Pierre Desproges
Pierre Desproges Pierre Desproges (1939-1988) a instituit tribunalul flagrantului delir. Aceasta este denumirea pe care francezul a lipit-o propriului fel de a face umor: jocuri de cuvinte abrupte, fandari iconoclaste, paronomaze hazlii, dialoguri cu trei degete de spuma. Desproges nu cruta pe nimeni in cartile sale.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.