Filozofia lui Jakob Bohme

Filozofia lui Jakob Bohme

Alexandre Koyre

Filozofia lui Jakob Bohme

Humanitas, Filozofie / Colectia: Monografiile Humanitas

Embed:

Ampla monografie a lui Alexandre Koyre investigheaza temele dominante ale operei lui Jakob Bohme, acest „barbar genial“, personaj controversat si disputat, imposibil de fixat intr-un sistem de gandire, fie el panteist sau teist, eretic sau crestin, metafizic sau religios. Pornind de la Jakob Bohme omul, autorul descifreaza sursele si evolutia doctrinei sale, dand contur ideilor care aveau sa influenteze ganditori germani de marca, precum Schelling, Fichte, Hegel, si reconstituind astfel imaginea sintetica a celui pe care constiinta posteritatii il va retine drept philosophus teutonicus.
Alexandre Koyre, filozoful francez format la scoala unor spirite ilustre – a studiat matematica si filozofia cu Hilbert si Husserl la Grottingen, cu Bergson si Brunschwicg la Paris –, a devenit cunoscut prin studiile sale de filozofia si istoria stiintei.

Info
Alexandre Koyre
Detalii produs
Alexandre Koyre
Alexandre Koyre Alexandre Koyre s-a nascut in 1892 la Taganrog (Caucaz). A studiat matematica si filozofia la Gottingen cu Hilbert si Husserl, iar apoi la Paris cu Bergson, Picavet si Brunschvicq. Dupa razboi se dedica exegezei filozofice, publicand studii despre Zenon, Platon, Anselm, Bohme, Descartes. Volumele consacrate filozofiei si istoriei stiintei i-au adus o recunoastere internationala.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.