Filozofiile Indiei

Heinrich Zimmer

Filozofiile Indiei

Humanitas, Filozofie, Religie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Dupa aparitia in 1994 la Humanitas a doua dintre cartile sale – Mituri si simboluri in civilizatia indiana apoi Regele si cadavrul: Meditatii despre biruinta sufletului asupra raului – numele marelui savant indianist Heinrich Zimmer este bine cunoscut publicului nostru. Prezentul volum reprezinta o lucrare de referinta despre gandirea indiana. Discursul lui Zimmer, in dialog permanent cu valorile culturii occidentale, ordoneaza luxurianta filozofiei indiene in favoarea accesibilitatii acesteia.
Lucrarea cuprinde trei sectiuni majore: „Binele suprem“ – abordand fundamentele gandirii indiene, „Filozofiile timpului“ – raportate la cele ale succesului, placerii si datoriei, si „Filozofiile eternitatii“ –cuprinzand sinteze pertinente despre jainism, sankhya si yoga, brahmanism, buddhism si tantrism.

traducere de Sorin Marculescu

Info
Heinrich Zimmer
Detalii produs
Heinrich Zimmer
Heinrich Zimmer

HEINRICH [Robert] ZIMMER s-a născut la Greifswald, la 6 decembrie 1890, ca fiu al indologului şi celtistului Heinrich Zimmer (1851-1910), şi a murit la New York, la 20 martie 1943, răpus, în plină putere creatoare, de o pneumonie. A fost profesor la Universitatea din Heidelberg, iar din 1939 şi până la moartea sa prematură a predat la universităţi din S.U.A. Influenţat de C.G.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.