Flux. Psihologia fericirii

Mihaly Csikszentmihalyi

Flux. Psihologia fericirii

Humanitas, Carte Practică, Psihologie & Antropologie / Colectia: Humanitas practic

Embed:
Pret: 47.2

La aparitia in SUA, in 1990, Flux a fost salutata ca o lucrare de referinta: pentru prima oara, gratie metodei originale puse la punct de autor, problema fericirii capata o solutie obiectiva, factuala, depasind controversele filozofice. Cartea a avut un succes enorm in randul americanilor si a fost tradusa in numeroase limbi (editia romana preia o serie de modificari, in scopul aducerii textului la zi, operate in traducerea franceza publicata in 2005). Nenumarate lucrari de toate genurile o citeaza. Pe scurt, Fllux a devenit una dintre marile carti clasice ale psihologiei moderne.

Ce spune Csikszentmihalyi ? In esenta, ca momentele de bucurie si de multumire din viata noastra nu sunt asociate pur si simplu timpului liber, distractiilor, ci unei anume stari psihologice numite flow (flux, curgere), caracterizata de o senzatie de fluiditate mentala si de concentrare asupra acelor sarcini care ne mobilizeaza toate competentele.

Cartea e consacrata aproape in intregime studiului acestei asa-numite experiente optime, mijloacelor de a o atinge si a o generaliza. Pentru ca, asa cum spune autorul: "A-ti controla experienta interioara inseamna a deveni capabil de a alege calitatea lucrului pe care vrei sa-l traiesti. Daca asta nu e fericirea, atunci e ceva care-i seamana."
traducere de
Mariana Ioan si Monica Tutuianu

Info
Mihaly Csikszentmihalyi
Detalii produs
Mihaly Csikszentmihalyi
Mihaly Csikszentmihalyi

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.