Garden party

Katherine Mansfield

Garden party

Humanitas, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 14.4

EBOOK – EPUB / PDF

„Povestirile lui Katherine Mansfield se îmbină într-un sincretism perfect: literatură, muzică, pictură, adică poezie, sunet, culoare. Dar, în afară de văz şi de auz, îţi simţi antrenat parcă şi simţul olfactiv: povestirile emană parfum de crini în noapte, de trandafiri, de aloe, de verbină strivită între degete, parfumul difuz care învăluie muzica şi culoarea cuvintelor... Proza mansfieldiană e profund analitică, o minuţioasă şi fină disecţie a anatomiei sufleteşti, o reproducere a laboratorului din care şi în care încolţesc, se amplifică, se inflamează, se dizolvă ţi mor emoţiile.“ (Antoaneta RALIAN)

„Mi se pare că spui totul fără ocolişuri, direct – cu o limpezime de cristal –, rafinat, spiritual...“ (Virginia WOOLF într-o scrisoare adresată lui Katherine Mansfield)

Info
Katherine Mansfield
Detalii produs
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield

KATHERINE MANSFIELD (pseudonimul lui Kathleen Mansfield Beauchamp Murry, 14 octombrie 1888, Wellington, Noua Zeelandă – 9 ianuarie 1923, Fontainebleau, Franţa) a fost o scriitoare engleză de origine neozeelandeză cu o contribuţie importantă la dezvoltarea prozei scurte de la începutul secolului XX. În 1903 a plecat la Londra, unde a studiat la Queen’s College.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.