Generația Putin

Benjamin Bidder

Generația Putin

Humanitas, Istorie / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 23.91

EBOOK – EPUB / PDF

Traducere de Wilhelm Tauwinkl

Lena, din Smolensk, îl stimează pe Putin și visează la o carieră politică. Tânăra disidentă Vera se află de cealaltă parte a baricadei, vrea să schimbe țara pornind de jos. Marat este un moscovit cu un nesecat dor de ducă, dornic de aventuri urbane, Taisa – o cecenă pasionată de modă, Diana – o tânără cosmopolită din Soci care-și iubește patria. Aleksandr trăiește într-un scaun cu rotile și visează să-și clădească o viașă.
În viețile lor se oglindește istoria recentă a celei mai întinse țări de pe fața pământului: lipsurile și anarhia din anii ’90, războaiele crâncene din Cecenia, ascensiunea lui Vladimir Putin și boomul economic, apariția mișcării de protest împotriva reinstalării lui Putin pe scaunul prezidențial și eșecul acesteia, războiul din Ucraina și escaladarea confruntării cu Occidentul. Pentru cei născuți în 1991, Mihail Gorbaciov este un personaj din negura istoriei, iar amintirea epocii Elțin e tulbure de-acum. Au crescut în Rusia pe care a construit-o Putin de la venirea sa în funcție. Nici o generație de ruși nu a crescut mai liberă decât aceasta, care nu cunoaște socialismul decât din manualele școlare. „Generația Putin“. Această carte spune povestea ei.

„Benjamin Bidder surprinde fațetele multiple ale tinerilor din Generația Putin, care au mai multe în comun cu congenerii lor din Vest decât cu propriii părinți.“ – Neue Zürcher Zeitung

  Citește câteva pagini

Info
Benjamin Bidder
Detalii produs
Benjamin Bidder
Benjamin Bidder

BENJAMIN BIDDER (n. 1981) a studiat economia la Bonn, Mannheim și Sankt‑Petersburg și jurnalismul la München, la Institutul pentru Promovarea Tinerilor Jurnaliști (IFP). A publicat articole în ediția germană a ziarului Financial Times. Din 2009 colaborează cu Der Spiegel, pentru care a fost corespondent la Moscova între 2009 și 2016.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.