Ghidul trist al Parisului

Alfredo Bryce Echenique

Ghidul trist al Parisului

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Uneori trebuie sa pleci din tara ta ca sa descoperi ca o iubesti. Personajele din carte sunt cu trupul in Paris si cu sufletul in Peru, tara lui Mario Vargas Llosa, autorul lor, pe care il pomenesc cu mandrie. O lume pestrita, cu taximetristi morocanosi, „adica parizieni“, cu portarese de a caror putere trebuie sa tii seama, cu studenti saraci, prezenti pe la receptii doar ca sa manance bine, cu boema din cafenele, cu insi care arata suficient de rau ca sa se poata da, cu folos, drept teroristi, cu viata de noapte si prietenie la nevoie. Un Paris dificil, un Paris „canalie“, dar si un Paris „cu vino-ncoa“. Si cativa oameni care-si cauta locul in lume.
Observatia criticului: Veti descoperi ca Parisul sud-americanilor seamana incredibil cu cel al multor romani. Parizienii insisi l-ar recunoaste, probabil, mai greu, daca nu cumva ar fi chiar ofensati de imaginea orasului lor in ochiul strainului.

Info
Alfredo Bryce Echenique
Detalii produs
Alfredo Bryce Echenique
Alfredo Bryce Echenique ALFREDO BRYCE ECHENIQUE (n. 16 februarie 1939 la Lima) a fost numit de criticii francezi un Rabelais in poncho, un excentric, o combinatie de Proust si Woody Allen. Provine dintr-o familie de aristocrati, studiaza la Lima Dreptul (la dorinta familiei) si, in paralel, Literele (din proprie dorinta). La 27 de ani, obtine inca o licenta, in literatura franceza, la Sorbona.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.