Glorie târzie

Arthur Schnitzler

Glorie târzie

Inedit. Operă recent descoperită în arhiva autorului

Humanitas, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 18

EBOOK – EPUB / PDF

„Un eveniment pentru orice împătimit de literatură: în Glorie târzie, Arthur Schnitzler se dovedește pentru prima dată un maestru al demascării psihologice.“ (Spiegel Online)

Concepută în 1894, nuvela timpurie a lui Arthur Schnitzler a văzut lumina tiparului abia în 2014, după ce a zăcut în uitare zeci de ani în arhiva postumă a autorului, păstrată la Cambridge. Publicarea originalului german inedit a reprezentat un eveniment editorial intens discutat și a fost urmată rapid de traduceri în numeroase limbi. Satiră delicioasă a boemei literare și totodată evocare sensibilă a Vienei fin-de-siècle, Glorie târzie arată deja acel amestec inconfundabil de umor și melancolie, de frivolitate și gravitate cu care scriitorul austriac va cuceri cititorii din întreaga lume. La Schnitzler, simțul fin pentru mișcările delicate ale sufletului și observația subtilă a mediului social sunt învăluite în ușurința jucăușă a stilului.

„Ceea ce ne învață acest text vechi de 120 de ani… este o atitudine ironică față de propria persoană și față de lume. Asta face dintr-o nuvelă descinsă din modernitatea vieneză un text modern de astăzi.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Ilustrația copertei: Wilhelm Gause, Cafenea din Viena (detaliu)

  Citește câteva pagini

Info
Arthur Schnitzler
Detalii produs
Arthur Schnitzler
Arthur Schnitzler

ARTHUR SCHNITZLER s-a născut pe 15 mai 1862 la Viena, într-o familie de evrei austrieci. Tatăl său, Johann Schnitzler, era un cunoscut laringolog. Începând cu 1879, studiază medicina la Universitatea din Viena, iar în 1885 obţine titlul de doctor în medicină. Între 1886 şi 1893 lucrează ca medic asistent la diferite spitale vieneze, apoi îşi deschide propriul cabinet.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.