Gramatica pentru toti

Mioara Avram

Gramatica pentru toti

Humanitas, Carte şcolară, Lucrări De Referinţă / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Gramatica pentru toti a fost conceputa ca o lucrare practica, in sensul unui indreptar sau ghid gramatical. Ea a fost scrisa cu gandul la cei care – dintr-un motiv sau altul – nu stiu sau nu mai stiu gramatica, dar doresc sa se cultive, la cei care nu se simt bine in inferioritatea de competenta lingvistica si care reactioneaza la rasul celor din jur nu prin indiferenta sau chiar prin razbunare, ci prin instruire. Nu e grav atat faptul in sine ca un vorbitor face anumite greseli de limba, cat persistenta in ele, nepasarea fata de confruntarea cu modul de a se exprima al altora. Stapanirea imperfecta a limbii literare este o lipsa de baza a oricarui cetatean cu pretentii de cultura si, oricat de motivata ar fi prin conditiile formatiei sale, ea nu poate fi scuzata la infinit.

Editia de fata este o versiune refacuta, imbogatita si imbunatatita, a celei din 1986. Deosebirile constau in adaosuri de fapte si de explicatii, dar si in reformulari ale unor pasaje, in scopul clarificarii lor. Revizuirea a fost facuta cu respectarea si chiar sublinierea specificului general al cartii, care a fost orientata de la inceput spre aspectele de cultivare a limbii.“

Mioara Avram

Info
Mioara Avram
Detalii produs
Mioara Avram
Mioara Avram

S-a nascut la 4 februarie 1932 in Tulcea, unde a absolvit liceul, in 1949. Licentiata, in 1953, a Facultatii de Filologie (specialitatea: limba si literatura romana) a Universitatii din Bucuresti. Doctor in filologie din 1959. Este cercetatoare principala si sefa sectorului de gramatica la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan“ al Academiei Romane.

Comentarii

Gramatica pentru toţi adăugat de Humanitas
Mioara Avram adăugat de Nantu Alina (neverificat)

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.