Heidegger si esenta omului

Michel Haar

Heidegger si esenta omului

Humanitas, Filozofie, Lucrări De Referinţă / Colectia: Acta Phaenomenologica

Embed:

Pesemne ca destinul filozofiei lui Heidegger in secolul XX nu ar fi fost acelasi daca o seama de ganditori francezi nu ar fi intrat in dialog, imediat dupa razboi, cu filozoful german.
Michel Haar, profesor de filozofie contemporana la Universitatea Paris I – Sorbona, parcurge in lucrarea de fata intregul drum al gandirii heideggeriene din perspectiva esentei omului. Cercetarea lui Michel Haar se deschide cu analiza fiintei–intru–moarte, trece prin problematica temporalitatii si se centreaza pe disimetria din cadrul relatiei om–fiinta. Antiumanismul de care nejustificat a fost acuzat Heidegger nu reprezinta altceva decat ruptura radicala cu antropocentrismul ce domina zorii epocii moderne.

Info
Michel Haar
Detalii produs
Michel Haar
Michel Haar Filozof si exeget francez, cu studii la Strasbourg si la Paris (Ecole Normale Superieure). Profesor la Universitatea Paris I (Sorbona) pana in 1999. Este autor al unor lucrari dedicate lui Heidegger si Nietzsche, editor al volumului Cahier de l'Herne: Martin Heidegger (1983) si traducator din opera celor doi filozofi.

Lucrari:

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.