Homo ludens

Johan Huizinga

Homo ludens

Humanitas, Filozofie / Colectia: Seria Eseu

Embed:

Continuator al lui Jacob Burckhardt, filologul si istoricul olandez Johan Huizinga este unul dintre clasicii istoriei culturii si ai filozofiei istoriei, cu o notabila influenta asupra lui Toynbee, Sorokin si Alfred Weber. Alaturi de Amurgul Evului Mediu, Homo ludens a facut epoca in cultura europeana. Teza cartii – cultura apare dintru inceput nu din joc, ci ca joc, ca structura ludica – se regaseste, observa prefatatorul, intr-o afirmatie a lui Leo Frobenius.


Huizinga are insa marele merit de a fi identificat elementul ludic in faptele de cultura, impunand, printr-o impresionanta documentatie si argumentatie, o idee care va deveni fundamentala in filozofia culturii.
traducere de H. R. Radian

Info
Johan Huizinga
Detalii produs
Johan Huizinga
Johan Huizinga

Istoric olandez (1872-1945). A studiat literaturile orientale la Groningen, apoi la Leipzig, afirmandu-se in 1897 cu o teza despre teatrul indian. In 1897–1905 preda istoria la o scoala din Haarlem. Dupa succesul inregistrat cu volumul Originile orasului Haarlem (1905), este numit profesor de istorie medievala si contemporana la Universitatea din Groningen.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.