Iisus de-a lungul secolelor

Jaroslav Pelikan

Iisus de-a lungul secolelor

Humanitas, Istorie, Religie / Colectia: Seria Religie

Embed:

Fecioara Maria de-a lungul secolelor (Humanltas, 1998), scrisa ca pandant al cartii de fata, a prilejuit o prima intalnire a publicului roman cu istoricul si teologul Jaroslav Pelikan.


Aparuta in 1985 si devenita bestseller in SUA,

Iisus de-a lungul secolelor reconstituie modul in care fiecare epoca si-a creat, dupa chipul si asemanarea sa, propria imagine a Mantuitorului. Impactul acestei imagini inceteaza sa fie unul strict religios, extinzandu-se asupra culturii, politicului, economicului si socialului din ultimele doua milenii.


Cartea se deschide cu imaginea lui lisus ca invatator al secolului l, trece prin imaginea omului universal al Renasterii si ajunge la eliberatorul secolelor al XlX–lea si al XX–lea, oferind o cheie esentiala de decriptare a varstelor omenirii.

traducere de Silvia Palade

Info
Jaroslav Pelikan
Detalii produs
Jaroslav Pelikan
Jaroslav Pelikan Jaroslav Pelikan (n. 1923) a fost profesor de istorie la Universitatea Yale (1962–1996). A primit mai mult de treizeci de distinctii din partea a numeroase universitati din toata lumea, precum si premii si medalii din partea unor institutii si societati academice.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.