In salvari si cu islic

Constanţa Vintilă-Ghiţulescu

In salvari si cu islic

Humanitas, Istorie, Psihologie & Antropologie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Cartea de fata este o incursiune in lumea romaneasca de altadata. Implicarea bisericii in problemele tinand strict de viata privata ne da nepretuita ocazie de a asista la un spectacol altfel imposibil de recuperat fara ajutorul imaginatiei pure, de care fac uz doar romancierii.


De la constituirea cuplului si pana la esec, veti avea in fata ochilor barbati si femei pornind in viata si incercand sa se apropie, sa se cunoasca, sa se inteleaga. Cand lucrul acesta nu este posibil, divortul ii aduce in fata instantei, oferindu-ne o imagine vie, dramatica, desigur, dar uneori si comica, despre viata de cuplu si problemele ei.


Dincolo de informatia numeroasa si inedita, cartea ofera date si fapte despre un subiect mai putin cunoscut in istoriografia romaneasca: Biserica Ortodoxa si familia, tema cu implicatii asupra vietii si mentalitatilor Romaniei de astazi.

Info
Constanţa Vintilă-Ghiţulescu
Detalii produs
Constanţa Vintilă-Ghiţulescu
Constanţa Vintilă-Ghiţulescu

CONSTANȚA VINTILĂ-GHIȚULESCU este doctor în istorie şi civilizaţie la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (2004), doctor în sociologie la Universitatea Bucureşti (2012), cercetător la Institutul de istorie „Nicolae Iorga“ şi PI pentru proiectul european Luxury, Fashion and Social Status in Early Modern South-Eastern Europe (ERC–2014­CoG no.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.