In tara ultimelor lucruri

Paul Auster

In tara ultimelor lucruri

Humanitas / Colectia: Raftul întâi

Embed:

In tara ultimelor lucruri este o descriere moderna a iadului, facuta de Anna Blume, vanator de obiecte, sau o lunga scrisoare de la sfarsitul lumii. Suntem condusi spre un viitor postapocaliptic. Lumea se terminã. In absenta lucrurilor, dispar si cuvintele care sa le numeasca. Un lucru nu exista decat atata timp cat il privesti. Sau poate ca totul se intampla in prezent, iar lumea care agonizeaza e chiar lumea ta...

Scena pe care se misca Anna este o arena violenta, in care totul este transformat in marfa, inclusiv moartea, pe care nu o poti cumpara decat prin servicii specializate. Aici este sfarsitul tuturor lucrurilor: trupurile si obiectele s-au terminat, au devenit o raritate si pretul este pe masura – pentru Anna, care devine vanator de obiecte, acesta este un mod de a supravietui. Romanul a fost publicat in 1987, dupa cincisprezece ani de reconstructii si se plaseazã in buna traditie a distopiilor lui Orwell sau Lessing. Este o lectura halucinanta, din care iesi fericit ca te poti uita pe geam si ca lumea – asa cum o stiai – nu s-a sfarsit. Inca.
Traducere din engleza de Alexandra Maria Rusu

Info
Paul Auster
Detalii produs
Paul Auster
Paul Auster „Pentru mine scrisul nu este o chestiune de liber arbitru, ci un gest de supravietuire“, spune PAUL AUSTER intr-un interviu recent, in care povesteste cum cele cateva adevaruri pe care le-a descoperit despre sine dateaza de la varsta de 16 ani si au ramas, in mare parte, aceleasi.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.