Initierea

William Golding

Initierea

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

In plina perioada a razboaielor napoleoniene, o nava britanica efectueaza o calatorie la antipozi, cu o lista de pasageri eclectica si greu de prins in tipare: veleitari condusi de iluzorii impliniri artistice, liber-cugetatori frustrati, emigranti cu viitor incert, ofiteri pierduti in reverii etilice, tineri demnitari animati de ascensiunea ierarhica, preoti batjocoriti si doamne incremenite in rigide principii victoriene.


E, de fapt, replica la scara redusa a societatii engleze de la inceputul secolului al XIX-lea, cu tarele, prejudecatile si idiosincraziile ei. Intre atatea destine macinate de nefericiri mai mici sau mai mari, singurul personaj care isi pastreaza conturul ramane marea, capabila sa spele nu doar puntile corabiei, ci si mintile tulburi ale celor care percep exodul australian ca pe un prizonierat pe termen lung. In locul aventurilor epopeice se produc conflicte la bord, iar armonia initiala a voiajului dispare sub umbra tot mai densa a confuziei.


Pentru un stilist de calibrul lui Golding, drumul spre sud al navei este prilejul unei demonstratii scanteietoare, in care il recunoastem fara efort pe virtuozul din Imparatul mustelor.
traducere de Radu Paraschivescu

Info
William Golding
Detalii produs
William Golding
William Golding

Scriitorul britanic WILLIAM GOLDING s-a născut pe 19 septembrie 1911 la St. Columb Minor, Cornwall. Scrie povestiri de la vârsta de şapte ani. Urmează Grammar School din Marlborough, Wiltshire, iar în 1930 se înscrie la Oxford University (Brasenose College), unde studiază mai întâi ştiinţele naturii, iar din 1932, literatura engleză, luându-şi licenţa în 1935.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.