Inmormantare vesela

Ludmila Uliţkaia

Inmormantare vesela

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

In New York, o societate pestrita de emigranti rusi se aduna la capataiul unui pictor bolnav. Si, dintr-o data, o mica Moscova care nu crede in lacrimi, dar intelege suferinta si pasiunea se naste in mijlocul zgarie-norilor. Toti cei de fata au avut curajul sa taie in doua linia incurcata a vietii si sa aleaga exilul. Toti vorbesc o limba hibrida, o rusa presarata cu americanisme. Toti au avut macar intr-o noapte „visul emigrantului“, cel in care te intorci in tara si nu mai poti pleca. Toate persoanele feminine au o poveste in care pictorul a jucat si el un rol. Un roman si trist, si vesel. Cu happy end, macar pentru cine il merita cel mai mult.
Sfatul criticului: Nu ratati scena intalnirii dintre rabin si preotul ortodox. Doar scriitorilor de prima mana le reuseste asa ceva.

Info
Ludmila Uliţkaia
Detalii produs
Ludmila Uliţkaia
Ludmila Uliţkaia

LUDMILA ULIȚKAIA, una dintre cele mai importante și apreciate voci ale literaturii contemporane, s-a născut într-un sat din Urali în 1943. După ce își ia licența în biologie la Universitatea din Moscova, lucrează în cadrul Institutului de Genetică. La sfârșitul anilor ’70 se angajează consilier la Teatrul Evreiesc din Moscova și scrie scenarii de film.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.