Intelectualii

Paul Johnson

Intelectualii

Humanitas, Eseistică, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Cine sunt intelectualii? Ce reprezinta ei dincolo de imaginea onorabila pe care o ofera lumii? Sunt oare cei mai potriviti sa conduca destinele omenirii, dand sfaturi de la inaltimea unei moralitati impecabile, acordand indulgente cu bunavointa papala sau sanctionand greselile cu luciditatea celor care contempla dezastrele de la birou? Cat respect au pentru adevar? Ce atitudine au fata de bani? Cum se comporta in familie si cat sunt de loiali fata de prieteni?


Paul Johnson, jurnalist de notorietate in lumea anglo–saxona, raspunde acestor intrebari analizand cazuri concrete – Rousseau, Shelley, Marx Ibsen, Tolstoi, Hemingway, Russell, Brecht, Sartre &# 150; si incercand sa surprinda presupusa unitate dintre existenta lor particulara si principiile exprimate public.

traducere de Luana Stoica

Info
Paul Johnson
Detalii produs
Paul Johnson
Paul Johnson

PAUL BEDE JOHNSON (născut în 1928 la Manchester) este un bine-cunoscut ziarist şi istoric englez. A studiat la Stonyhurst College, apoi la Magdalen College (Oxford). S-a afirmat ca jurnalist în anii '50, la The New Statesman. În anii '70, a început să aibă concepţii tot mai conservatoare; pe fundalul problemelor economiei britanice, s-a opus mişcării sindicale.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.