Intre inger si fiara

Lucian Boia

Intre inger si fiara

Humanitas, Istorie, Psihologie & Antropologie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Cartea profesorului Lucian Boia apare mai intai in Franta si abia acum la noi. Si inca o data, originalul savant, initiator al unei catedre si al unei discipline, istoria imaginarului, ne surprinde, ne intriga si ne delecteaza.
Cum sa nu te intereseze sa afli cum si in ce pliu al timpului istoric real, au luat nastere, legendele si miturile cele mai larg raspandite? Invitandu-ne la o lunga calatorie initiatica si recurgand in permanenta la exemple, autorul trece in revista, potentandu-le misterul si nu risipindu-l, toate acele fascinante creatii, nascute din mariajul fanteziei omenesti cu istoria.
De la amazoane la extraterestri, de la cinocefali la mutanti, de la salbatic la supraom, fiecare exemplar e cercetat cu rabdare si migala de pedant om de stiinta. Ironia fina si verva stiute nu lipsesc insa nici din aceasta carte, pentru toate varstele si gusturile.
Iar expeditia pe care ne-o propune ea reprezinta de fapt o descoperire a spiritului uman si o incursiune in sufletele noastre.

traducere de Brindusa Prelipceanu si Lucian Boia

Info
Lucian Boia
Detalii produs
Lucian Boia
Lucian Boia

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.