Intre viata si vis

Eugène Ionesco

Intre viata si vis

Humanitas, Mari Autori Români Interbelici, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Convorbirile lui Claude Bonnefoy cu Eugene lonesco, publicate la Belfond in 1966, au fost reluate peste unsprezece ani, rastimp in care dramaturgul scrisese cateva piese importante, intre cate Jocul de-a macelul, publicase Jurnal in farame si Prezent trecut, trecut prezent, abordase (cu Le Solitaire) romanul, debutase la Zurich ca regizor si interpretase intr-un film rolul unuia dintre propriile personaje, imbogatit cu toata aceasta noua experienta creatoare, volumul publicat sub titlul Intre viata si vis va contura mult mai pregnant decat Convorbirile din 1966 portretul lui Eugene lonesco. In paginile sale, vorbeste un personaj apropiat, viu, contradictoriu, explicandu-si literatura, dar continuand sa-si puna intrebari asupra ei, ca si asupra legaturii dintre creatie, vis si viata.


Dosarul critic, bibliografia si cronologia creatiei teatrale, din anexe, transforma cartea intr-un veritabil instrument de studiu al operei ionesciene.
traducere de Simona Cioculescu

Info
Eugène Ionesco
Detalii produs
Eugène Ionesco
Eugène Ionesco

EUGÈNE IONESCO (1909-1994) s-a născut la Slatina, şi-a petrecut copilăria în Franţa, pentru a reveni în 1924 în România, unde a urmat studiile liceale şi universitare. Debutează cu poezii în revista Bilete de papagal.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.