Intrebari despre Dumnezeu

Intrebari despre Dumnezeu

Andre Frossard

Intrebari despre Dumnezeu

Humanitas, Religie / Colectia: Seria Religie

Embed:

Andre Frossard, „omul care l-a vazut pe Dumnezeu“, dupa cum povesteste el insusi intr-o carte devenita celebra, Dieu existe, je l'ai rencontre (Dumnezeu exista, eu l-am intalnit), raspunde in acest volum la mai bine de doua mii de intrebari, adresate lui de elevi din ultima clasa de liceu. Intrebarile lor sunt si intrebarile noastre, pe care fiecare dintre noi si le pune, fie el credincios sau nu. Sunt intrebari eterne care privesc sensul vietii si al mortii, credinta in Dumnezeu, existenta Iui Dumnezeu, dar si intrebari mai pragmatice, legate insa si ele de credinta si Biserica, ce incearca sa descifreze daca exista vreo compatibilitate intre stiinta si credinta, de ce Biserica intervine in viata omului, de ce Dumnezeu nu se arata, de ce exista suferinta.


La toate aceste intrebari si la multe altele, Andre Frossard nu-si aduce numai raspunsurile personale. El discuta mai intai argumentele traditionale, cele invocate de adversarii credintei si cele ale Bisericii. Raspunsul lui, incitant, neasteptat, adesea plin de umor, formulat in cuvinte simple, surprinde si indeamna la reflectie. Este raspunsul unui credincios – profund, dar neconformist – care, datorita revelatiei, a inteles ca numai iubirea generoasa, iubirea de Dumnezeu si in Dumnezeu, ne poate salva de nelinistile si suferintele noastre.
traducere de Irina Eliade

Info
Andre Frossard
Detalii produs
Andre Frossard
Andre Frossard Andre Frossard s-a nascut in 1915 la Colombier-Chatelot (Franta). Dupa terminarea liceului a studiat artele decorative, dar in 1935 s-a convertit la catolicism. Incorporat in marina in 1936, a fost mobilizat, cu scurte intreruperi, pana in februarie 1941.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.