Invitaţie la vis

Monica Pillat

Invitaţie la vis

Opt poveşti vindecătoare

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

„Am scris aceste poveşti pentru a mă vindeca eu însămi de dorul celor pierdute şi m-am jucat cu umbrele până când am putut ieşi din nou la liman, unde mă aştepta de mult ignorata frumuseţe a clipei prezente.“ (Monica PILLAT)

„Lumea de basm a povestirilor Monicăi Pillat este ca un mare suflet cosmic, din care oamenii şi făpturile cresc asemeni unor membre şi mădulare colective. Prin originea lor comună, acestea sunt non-separabile: când întrepătrunse, când confundate, când unite şi reunite prin plutire, prefirare, răsfirare şi înfiorare, ele ne apar ca acele lumi pe care le evoca vizionar Rudolf Steiner pentru a caracteriza alte vârste ale cosmosului, mult mai vechi.
Monica Pillat a descoperit, prin explorările ei în irealitatea imediată a lumii basmelor, o nouă dimensiune a lor – dimensiunea irealităţii imediate a realităţii, pe care, pentru lumea obiectelor corporale, a descoperit-o şi explorat-o la noi, acum mulţi ani, Max Blecher.“ (Horia-Roman PATAPIEVICI)

  Citeşte câteva pagini

Info
Monica Pillat
Recenzii
Detalii produs
Monica Pillat
Monica Pillat

MONICA PILLAT, n. 1947 la București, fiica lui Dinu şi a Corneliei Pillat. Absolventă a Facultăţii de Limbi Germanice, Secţia engleză-română (1970). Doctorat în literatură comparată (1978).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.