Istoria intelectuală a liberalismului

Pierre Manent

Istoria intelectuală a liberalismului

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Eseu

Embed:

Istoria intelectuală a liberalismului - prezentare esenţială a fundamentelor istorice şi filozofice ale ideii liberale – a devenit, în ediţiile sale succesive, o carte de referinţă. Această abordare „intelectuală“, obiectivă, surprinde atît valorile, cît şi punctele vulnerabile ale liberalismului.
Teoreticienii acestui curent de gîndire – de la Machiavelli pînă la Tocqueville – îl călăuzesc pe Manent în realizarea unei machete a istoriei politice a Occidentului, a unui tablou al articulaţiilor sale majore din ultimele trei secole.
Cetatea, imperiul, monarhia, corpurile politice, Biserica, statul, individul şi reprezentarea sa sînt doar câteva dintre conceptele luate în discuţie în acest mic tratat în zece părţi, în care sînt identificate şi analizate diversele forme de manifestare ale puterii în raport cu individul şi societatea.
Lucrarea lui Pierre Manent aduce mai multă lumină în definirea istoriei politice a lumii în care trăim.

  Citeşte câteva pagini

Info
Pierre Manent
Detalii produs
Pierre Manent
Pierre Manent

PIERRE MANENT s-a născut în 1949, la Toulouse. După obţinerea diplomei la École Normale Supérieure, devine asistentul lui Raymond Aron la Collège de France. Este redactor-şef al publicaţiei trimestriale Commentaire – înfiinţată împreună cu ilustrul său maestru –, la care publică cu regularitate.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.