Istorie recenta 100%

Robert Turcescu, Valeriu Stoica

Istorie recentă 100%

Robert Turcescu în dialog cu Valeriu Stoica

Humanitas, Convorbiri, Istorie, Politologie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 4.82

„Democraţia liberală, ca sistem politic, se întemeiază, mai ales, nu pe cei care sunt aleşi, adică pe oamenii politici, ci pe cei care aleg, adică pe cetăţeni. Cei mai importanţi actori ai jocului politic democratic sunt cetăţenii, nu liderii politici. A alege şi a decide în permanenţă înseamnă o imensă povară. Dar acestea sunt elementele esenţiale ale libertăţii noastre. Din acest punct de vedere, niciun sistem politic nu este mai apropiat de viaţa fiecăruia dintre noi. Am putea spune că trebuie să privim politica în democraţie ca pe o parte indispensabilă din viaţa noastră. Lehamitea şi apatia sunt stări sufleteşti. Antidotul se află în sufletul nostru. În democraţia liberală, cetăţeanul trebuie să aibă calităţile sufleteşti pentru a-­şi învinge lehamitea, apatia, dezamăgirea, scârba. Până la urmă, calitatea oamenilor politici este determinată, în mare măsură, de calitatea cetăţenilor.“ (Valeriu Stoica)

„Există vorbe şi gânduri care merită să trăiască o viaţă mai lungă, dincolo de memoria fragilă a unei emisiuni de televiziune. La urma urmelor, din piesele aparent disparate ale prezentului, ca într-un joc de puzzle, se adună imaginile clare ale viitorului. Cum va arăta el, în cele din urmă, ţine de o altă dezbatere şi de obţinerea unor răspunsuri. Deocamdată e vremea întrebărilor.“ (Robert Turcescu)

  Citeşte câteva pagini

Info
Robert Turcescu
Valeriu Stoica
Detalii produs
Robert Turcescu
Robert Turcescu

ROBERT TURCESCU (n. 1975, Piteşti) este licenţiat al Universităţii Bucureşti, specializarea Jurnalistică (1997); după absolvire, a predat ca profesor asociat la Şcoala Superioară de Jurnalistică.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.