Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși

A.E. Hotchner, Ernest Hemingway

Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși

și consemnate de A.E. Hotchner

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 20.91

EBOOK – EPUB / PDF

Traducere de Alexandru Macovescu

De-a lungul timpului, și mai ales în ultima parte a vieții, Hemingway i-a dezvăluit prietenului de încredere cu care mergea la vânătoare, la coride și la pescuit amănunte despre evenimentele care i-au marcat existența, dând la iveală o ipostază mai puțin cunoscută a marelui scriitor. Din cartea lui A.E. Hotchner aflăm despre viața romantică de la Paris, despre relația care i-a distrus prima căsnicie și despre tragedia de a fi iubit două femei în același timp, despre legăturile lui cu marii artiști și scriitori ai vremii, despre prietenia cu Scott Fitzgerald, despre întâlnirea cu frumoasa Josephine Baker, dar și despre cele două accidente aviatice cărora le-a supraviețuit ca prin minune.
O carte despre aventură, greșeli, regrete și pierderea adevăratei iubiri; întrebarea care nu i-a dat pace în săptămânile dinaintea morții era: „Cum ştie un tânăr care se îndrăgostește pentru prima oară că aceasta va fi singura mare iubire a vieţii lui?“

  Citește câteva pagini

Info
A.E. Hotchner
Ernest Hemingway
Detalii produs
A.E. Hotchner
A.E. Hotchner

A.E. HOTCHNER (n. 1917), editor, romancier şi scenarist, este autorul faimoasei biografii Papa Hemingway (1966). Hotchner îl cunoaşte pe Ernest Hemingway în 1948; o prietenie strânsă îi va lega vreme de treisprezece ani, până la moartea scriitorului. A adaptat multe dintre romanele şi povestirile lui Hemingway pentru televiziune, teatru sau film.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.