Japonia lui Lafcadio Hearn

Lafcadio Hearn

Japonia lui Lafcadio Hearn

Antologie de Donald Richie

Humanitas, Istorie, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Nipponica

Embed:

La peste un secol de la moarte, Lafcadio Hearn continuă să fie unul dintre cei mai cunoscuţi occidentali care au descoperit în Japonia adevărata lor patrie. Aproape mai japonez decât japonezii – să gândească gândurile lor era năzuinţa sa –, el a lăsat o vastă literatură, al cărei rol în introducerea culturii japoneze în Occident a fost esenţial.
Antologia de faţă, alcătuită cu pricepere de Donald Richie din cele peste 4000 de pagini publicate de Hearn, dovedeşte că acesta a fost un observator credibil, deşi empatic şi „impresionist“ – spre deosebire de niponologii obiectivi şi „ştiinţifici“ de mai târziu –, al poporului, obiceiurilor şi culturii Japoniei de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Volumul cuprinde cele mai evocatoare texte ale lui Lafcadio Hearn şi schiţează totodată un sugestiv portret al acestui autor atât de original.

  Citeşte câteva pagini

  Dan C. Mihăilescu prezintă Japonia lui Lafcadio Hearn (ProTV, „Omul care aduce cartea“, iunie 2010)

Info
Lafcadio Hearn
Detalii produs
Lafcadio Hearn
Lafcadio Hearn

LAFCADIO HEARN (1850-1904), fiul unui chirurg irlandez din armata britanică și al unei grecoaice, s-a născut în Grecia și a mers la școală aici și în Irlanda.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.