Jean Miclescu

Andrei Popescu

Jean Miclescu

Boierul de la Călinești

Humanitas, Biografii, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:
Pret: 49

Studiu introductiv de Petre Guran
Cu schiţe de Ana-Maria Goilav

„Biografia lui Ioan G. Miclescu, cunoscut în epocă sub forma franțuzită a numelui, Jean, dar mai ales denumit emfatic de către contemporani «boierul de la Călinești», jurist, om politic conservator, dramaturg și publicist din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și primele decenii ale secolului XX, a fost scrisă cu empatie și deferență, dar și cu acribie profesională de cercetătorul Andrei Popescu.
Mie îmi pare reconfortant paradoxul ca, după ce am sărbătorit abia primul centenar al României, să putem citi și istoria unui neam boieresc de șapte ori centenar. Dacă România se concepe recentă și revoluționară, făuritorii ei mai puțin exaltați scriau istorie prin ambițiile și mândriile lor de multe secole deja. După cum amintește Radu Miclescu: «Noi suntem aici dinaintea descălecatului». În povestea conacului de la Călinești și a succesivelor generații de boieri care l-au locuit se înscriu mai multe file de istorie, petrecute la distanță demnă de scena mult prea pătimașă a Regatului modern al României, dar foarte importante pentru cei care vor să înțeleagă penumbrele și umbrele unei istorii oficiale.“ – PETRE GURAN

Fotografia de pe copertă: Jean Miclescu cu doi dintre copiii săi, în curtea conacului de la Călineşti. © Arhiva Radu Miclescu, Colecţia de fotografii.

  Citește câteva pagini

Info
Andrei Popescu
Detalii produs
Andrei Popescu
Andrei Popescu

ANDREI POPESCU, născut în 1987 la Bucureşti, este doctor în istorie şi cercetător independent, fiind autorul mai multor studii şi volume destinate publicării sau circuitului privat. S-a specializat mai ales în domeniul istoriei moderne a României, cu preponderenţă în zona elitei politice, a biografiilor şi genealogiilor.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.