Jung

Anthony Stevens

Jung

Humanitas, Psihologie & Antropologie / Colectia: Maeştrii spiritului

Embed:

Inconstient colectiv, arhetip, introversiune–extraversiune, individuatia Sinelui sunt cateva dintre conceptele fundamentale jungiene care au transgresat domeniul „psihologiei analitice“, intrand in marea istorie a ideilor acestui veac.
La fel de innoitoare au fost conceptiile lui Jung privind miturile, religia sau alchimia, teoriile sale despre „etapele vietii“ ori „tipurile psihologice“, principiile de interpretare a viselor sau insasi practica analitica pe care a instituit-o.
Dar ideile lui Jung – consemnate in lucrari erudite si vizionare, insumand in editia de Opere complete douazeci de volume groase –raman prea putin cunoscute neinitiatilor.
Anthony Stevens, psihiatru si analist de scoala jungiana, propune cititorului nespecialist o prima initiere in opera „maestrului“ sau. Si pentru ca ideile lui Jung au crescut din experiente proprii, intretesandu-se cu viata autorului lor, ele sunt prezentate si interpretate pe fundal biografic. Nu lipseste din aceasta biografie episodul prieteniei Jung–Freud urmate de despartirea lor si nici acela care i-a adus lui Jung acuzatia de pro–nazism.

Info
Anthony Stevens
Detalii produs
Anthony Stevens
Anthony Stevens Distins analist din Scoala lui Jung, psihiatru si autor de lucrari pe teme jungiene, Stevens este licentiat al Universitatii Oxford si are, pe langa doctoratul in medicina, doua licente in psihologie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.