Jurnal 1981-1984

Monica Lovinescu

Jurnal 1981–1984

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Fresca unei jumatati de secol de exil politico-literar romanesc, prin cel mai autorizat cronicar al sau, continua sub alta forma. Dupa ce a optat, pentru anii 1947–1980, pentru ceea ce comentatorii au numit „jurnal comentat“, oferind publicului cele doua extraordinare volume intitulate La apa Vavilonului, Monica Lovinescu ne incredinteaza acum masivul jurnal tinut cu regularitate intre anii 1981–2000.
Fara ca autocenzura si deplinul control asupra indiscretiilor de ordin personal si afectiv sa slabeasca vreo clipa, Jurnalul ca atare suprima distanta dintre momentul trairii si cel al consemnarii. Lumea literara romaneasca a ultimului deceniu de comunism si lumea romaneasca, pur si simplu, din agitatul si contradictoriul deceniu care a urmat, sunt vazute acum de foarte aproape, cu tot vacarmul de proiecte, ambitii, derute, compromisuri, esecuri.
Mai mult decat in precedentele volume, in vocea care consemneaza toate acestea, transpare acum speranta, deziluzia, oboseala, uneori dezgustul cuiva care a debutat in exilul militant ca intr-o paranteza, pentru a si-l asuma apoi ca pe un destin.

Info
Monica Lovinescu
Detalii produs
Monica Lovinescu
Monica Lovinescu

MONICA LOVINESCU (19 nov. 1923–20 apr. 2008), jurnalistă şi critic literar, fiica lui E. Lovinescu şi a Ecaterinei Bălăcioiu-Lovinescu, este cea mai importantă voce feminină a exilului românesc.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.