Jurnal 1994-1995

Monica Lovinescu

Jurnal 1994–1995

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Nu ma mai intreb inca o data (repetitiva si obsesiva, intrebarea e si inutila) de ce ma incapatanez sa notez aici tot felul de maruntisuri...
Am parasit aceasta indeletnicire, recitind intr-un caiet mai vechi, de prin 1950 si ceva, o dare de seama despre o expozitie si nici una dintre descrierile de tablouri nu-mi mai evoca nimic. Furioasa pe o astfel de memorie neajutatoare, am pedepsit-o: am pus nu numai acel caiet la o parte, ci si ideea insasi de jurnal.
Am reluat Jurnalul, sub forma mai curand de agenda, in 1977, in plina miscare Goma, cand din pricina stirilor ce ne soseau precipitat si din toate partile (n-aveam timp sa pun telefonul in furca, si iar suna) ajunsesem spre seara sa dau o stire tocmai celui ce mi-o transmisese cu cateva ore mai inainte sau pe la inceputul zilei.
De atunci continuu Jurnalul din inertie si sete de memorie, indoindu-ma funciar de rostul lui. E doar o meteahna fara consecinte.

Info
Monica Lovinescu
Detalii produs
Monica Lovinescu
Monica Lovinescu

MONICA LOVINESCU (19 nov. 1923–20 apr. 2008), jurnalistă şi critic literar, fiica lui E. Lovinescu şi a Ecaterinei Bălăcioiu-Lovinescu, este cea mai importantă voce feminină a exilului românesc.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.