Jurnalul Generalului Sanatescu

Jurnalul Generalului Sanatescu

Constantin Sanatescu

Jurnalul Generalului Sanatescu

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Comandant militar al Capitalei in timpul rebeliunii legionare. General combatant pe frontul de rasarit. Sef al Casei Militare regale si maresal al Palatului. De doua ori prim-ministru, apoi sef al Marelui Stat Major. Prin functiile militare si politice pe care le-a detinut, generalul Sanatescu a fost direct implicat in istoria anilor 1941–1947.


Campania spre est si dezastrul militar de la cotul Donului. Actul de la 23 august 1944, culminand cu ultima intalnire dintre Regele Mihai si Maresalul Antonescu. Treptele procesului de sovietizare a Romaniei din anii 1944–1947. Generalul era perfect constient de faptul ca relatarea unor asemenea evenimente, la care participase nemijlocit, vor transforma Jurnalul sau intr-un document militar, istoric si politic de prima marime.


Date concrete si fapte traite „pe viu“, in marginea lor – un comentariu sobru, dar neiertator. Generalul Sanatescu voia ca acest Jurnal sa devina candva public si de aceea a tinut sa spuna doar adevarul, oricat de neplacut.

Info
Constantin Sanatescu
Detalii produs
Constantin Sanatescu
Constantin Sanatescu Constantin, fiul cel mare al generalului Gheorghe Sanatescu, se naste in 1885 la Craiova. Urmeaza Scoala Militara la Bucuresti, absolvind-o in 1907. In 1910 devine instructor, cu gradul de locotenent, la Scoala de Cavalerie din Targoviste. Excelent calaret, participa la numeroase concursuri hipice militare sau, ca jocheu, in curse civile. In 1913 ia parte la campania din Bulgaria.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.