La fel de iute ca dorinta

Laura Esquivel

La fel de iute ca dorinta

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Cititorul roman e deja familiarizat cu universul romantios-fantastic al Laurei Esquivel din Ca apa pentru ciocolata. De data asta, registrul epic sufera modificari, dat fiind ca La fel de iute ca dorinta are o ancora solida in realitate. Scriitoarea dedica romanul tatalui ei, telegrafist intr-un oficiu postal, la fel ca protagonistul povestii. Jubilo Chi traieste sub semnul unui clivaj perpetuu: provine dintr-o familie saraca, dar se casatoreste cu o femeie instarita; se ocupa cu transmiterea cuvintelor, dar exceleaza in intuirea si prelucrarea gandurilor celor din jur; e capabil sa medieze pentru fericirea tuturor, dar face din propria familie captiva unei nefericiri neintrerupte.
Mintea lui e un laborator unde se desfasoara experiente benefice pentru cunostinte si distrugatoare pentru sine. Peste ani, cea care ...ncearca deslusirea misterului si, totodata, impacarea lui Jubilo cu sotia lui este Lluvia, fiica distribuita in rolul de cronicar al trecutului.
traducere de Melania Enescu

Info
Laura Esquivel
Detalii produs
Laura Esquivel
Laura Esquivel Laura Esquivel s-a nascut in 1950, in Mexico. Inainte de a debuta ca scriitoare a fost profesoara, a infiintat un cenaclu de teatru si literatura pentru copii si a scris mai multe scenarii de film. In 1989 publica primul sau roman, Ca apa pentru ciocolata, care ii aduce un succes fara precedent, vanzandu-se in peste 4,5 milioane de exemplare si fiind adaptat pentru marele ecran.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.