La revedere, pe maine

William Maxwell

La revedere, pe maine

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Toate prieteniile au un ritual al lor. La revedere, pe maine! nu este un simplu salut, ci o parola a prieteniei care ii leaga pe Cletus Smith si pe povestitor, doi copii putin prea sensibili si putin prea singuratici.
Cand Cletus trece printr-un moment greu, traumatizant, prietenul sau nu stie sa-i fie alaturi. De ce? Raspunsul la aceasta intrebare este romanul La revedere, pe maine, iar titlul are rolul unui mesaj trimis in lume, ca sa-l gaseasca pe interlocutorul de odinioara si sa-i ceara iertare. Acesta este miezul romanului.
Intr-un plan mai cuprinzator al cartii se reconstituie o crima. Doua cupluri: barbatii sunt ca doi frati pana cand o dragoste imposibil de potolit distruge nu numai o puternica prietenie, ci si un univers care parea indestructibil. Atmosfera Americii anilor '20 ai secolului trecut este atat de invaluitoare incat va veti simti prizonierii ei.
Oferiti-va un ragaz ca sa va ganditi la sentintele provocatoare pe care le gasiti scrise cu litere cursive la pagina 132. Aveti curajul sa le contraziceti?

Info
William Maxwell
Detalii produs
William Maxwell
William Maxwell S-a nascut la 16 august 1908 in Lincoln, Illinois. Asemenea naratorului din La revedere, pe maine (So Long, See You Tomorrow, 1980) este un copil mai degraba singuratic si introvertit. Sporturilor si jocurilor de echipa, la care nu e deloc priceput, le prefera intotdeauna o carte.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.