Legiunea „Arhanghelului Mihail“

Armin Heinen

Legiunea „Arhanghelului Mihail“

Humanitas, Istorie / Colectia: Istorie

Embed:

Solid construita documentar, impecabila metodologic, lucrarea de fata este, probabil, cea mai verosimila analiza a unei teme care nu si-a epuizat inca sensurile explozive. Armin Heinen evita tentatia propagandistica si „neutralitatea“ inselatoare. El reconstituie si explica faptele din perspectiva unui istoric al fascismului international si a unui intelectual liberal, in sensul larg al termenului.


Monografia, aparuta in 1986 la o cunoscuta editura muncheneza, a fost la origine o teza de doctorat. Autorul ei desfasoara, pe mai multe niveluri, consideratii pertinente despre fundalul social, politic si cultural interbelic, care ii permit sa lamureasca probleme controversate si sa demonteze o serie de clisee persistente, inspirate de propaganda comunista. Lucrare de referinta pentru istoricii fascismului,Legiunea „Arhanghelul Mihail“ are toate sansele sa intereseze, la noi, un public mai larg.
traducere de Cornelia si Delia Esianu

Info
Armin Heinen
Detalii produs
Armin Heinen
Armin Heinen S-a nascut in 1952 la Krefeld. Studiaza istoria, politologia si matematica la Universitatea din Frankfurt. In 1984 obtine titlul de doctor la Trier cu studiul Die Legion «Erzengel Michael» (Legiunea „Arhanghelul Mihail“), iar in 1995 titlul de docent cu o lucrare pe tema istoriei germano-franceze postbelice.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.