Lucruri care nu pot fi spuse altfel

Andrei Gorzo

Lucruri care nu pot fi spuse altfel

Un mod de a gândi cinemaul, de la André Bazin la Cristi Puiu

Humanitas, Eseistică

Embed:
Pret: 33.72

„Cinefilii care aşteptau o explicaţie convingătoare pentru succesul „noului cinema românesc“ pot fi, în fine, satisfăcuţi. Andrei Gorzo alege calea dificilă pentru a defini formula stilistică proprie acestui cinema, folosindu-se de cele mai autorizate teorii ale filmului pentru a demonstra că în spatele formulei se află o ontologie, o epistemologie şi o estetică.
Stăpân pe un instrumentar teoretic de mare fineţe, el se angajează cu eleganţă într-un duel de idei în care ridiculizează tentativele naive, empirice, comode sau senzaţionaliste de a explica acest fenomen. Cei care se tem că verva, impetuozitatea şi panaşul cronicarului admirat în rubricile săptămânale s-ar fi putut ofili sub povara teoretică pot fi liniştiţi: farmecul scrisului său e intact.
Când i-am citit primele scrieri dedicate filmului, acum 15 ani, am înţeles că Andrei Gorzo este cel mai talentat dintre noi. Acum pot spune, fără ezitare, că e şi cel mai bun.“ (Dana DUMA)

  Citeşte câteva pagini

Info
Andrei Gorzo
Detalii produs
Andrei Gorzo
Andrei Gorzo

ANDREI GORZO s-a născut în 1978. A studiat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti și la New York University.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.