Lumea pierduta

Emilia Patrascu-Buse

Lumea pierduta

Humanitas, Istorie, Literatură, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

Emilia Patrascu Buse, finantista de meserie, pensionara, este o debutanta absoluta. Scriitura ei are totusi siguranta, concizia, parfumul, iar uneori alintul unei rafinate cunoscatoare a tainelor prozei.


Oricum, insa, cartea de fata trebuia sa vada lumina tiparului pentru acuitatea paroxistica a privirii cuiva care a vazut lucruri interzise, despre care stia, din chiar momentul cand le privea, ca nu trebuia sa le vada. Scene din deja „asa-zisa“ revolutie din decembrie 1989, tensiunea extraordinara a acelor momente, secvente neverosimile, vazute doar de protagonistii incercand sa-si salveze viata, constienti ca este probabil prea tarziu, lasandu-si retina sa inregistreze halucinata adevarul si indurerati ca semenii lor nu-l vor afla, poate, niciodata.


Ceea ce povesteste aici autoarea este, desigur, o frantura din taina dusa in mormant de cei ucisi in Piata Universitatii. Urmeaza apoi, din secvente semnificative, o panorama a celor zece ani care au urmat acestui sacrificiu.

Info
Emilia Patrascu-Buse
Detalii produs
Emilia Patrascu-Buse
Emilia Patrascu-Buse S-a nascut in 1936. Absolventa a Liceului „Gheorghe Lazar“ din Bucuresti. A facut studii universitare la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante. A fost de-a lungul anilor economist, redactor la Gazeta Finantelor, redactor al Buletinului Informativ din Ministerul de Finante.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.