Luminisuri

Maria Zambrano

Luminisuri

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 13.48

Maria Zambrano nu si-a vandut sufletul Ideii, ci si-a pastrat esenta unica punand trairea Insolubilului mai presus de meditatia asupra lui – intr-un cuvant a depasit filozofia... Pentru ea, adevarat e doar ce preceda gandul formulat ori ii urmeaza, doar verbul ce se smulge din chingile expresiei sau, cum admirabil spune ea insasi, la palabra liberada del lenguaje.


Maria Zambrano face parte dintre fiintele ce te fac sa regreti ca le intalnesti prea arar, dar la care te gandesti neincetat si pe care ai vrea sa le-ntelegi sau macar sa le intuiesti. Un foc launtric ce se ascunde, o pasiune mascata de o resemnare ironica: totul trece, la Maria Zambrano, in altceva, totul presupune un altundeva, absolut totul. Poti discuta cu ea despre orice, insa esti sigur ca mai devreme sau mai tarziu veti aluneca spre intrebarile esentiale, fara a urma obligatoriu meandrele rationamentului. De aici, un stil de conversatie nestricat de viciul obiectivitatii si gratie caruia ea te conduce spre tine insuti, spre cautarile tale nebuloase, spre perplexitatile tale virtuale.


Cioran, Exercitii de admiratie
traducere de Gabriela Neches

Info
Maria Zambrano
Detalii produs
Maria Zambrano
Maria Zambrano Maria Zambrano (n. 1904 la Velez-Malaga, Spania) a fost profesor asociat la Facultatea de Litere si Filozofie a Universitatii din Madrid; in 1939 s-a exilat in Cuba, unde a predat la Universitatea din Havana, apoi in Mexic si Porto Rico. S-a stabilit ulterior in Franta, mai intai la Paris, iar din 1964 in Jura, facand si numeroase vizite la Roma.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.