Machiavelli despre arta moderna a conducerii

Michael A. Ledeen

Machiavelli despre arta moderna a conducerii

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Polis

Embed:

De-a lungul celor aproape cinci secole care au trecut de la publicarea Principelui, Machiavelli si celebra sa carte n-au incetat sa faca obiect de comentariu pentru o intreaga pleiada de ganditori.


Michael A. Ledeen, analist politic si cercetator la American Enterprise Institute, a ales sa faca insa un comentariu aparte: el exploreaza actualitatea „regulilor de fier“ ale politicii, enuntate in 1513, prin prisma practicilor de conducere politica si economica ale secolului XX. Rolul sansei si locul razboiului in politica, importanta moralei si a libertatii sunt tot atatea teme machiaveliene pe care autorul le ilustreaza cu evenimente petrecute in zilele noastre.


Concluzia sa este ca perenitatea ganditorului florentin isi are sursa in luciditatea – adesea pripit calificata drept simplu cinism – cu care s-a aplecat asupra naturii umane.
traducere de Maria si Ion Nastasia

Info
Michael A. Ledeen
Detalii produs
Michael A. Ledeen
Michael A. Ledeen Michael A. Ledeen, doctor in istorie si filozofie al Universitatii din Wisconsin, este expert in probleme de securitate. Subiectele sale predilecte de cercetare sunt terorismul de stat, Orientul Mijlociu, relatiile chino-americane. A lucrat in calitate de consultant pentru Departamentul de Stat si Departamentul Apararii al SUA, iar din anul 2001 este membru al Comisiei SUA-China.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.